снимка БулфотоТурция повече не може да възпира мигрантския натиск, призна президентът Реджеп

...
снимка БулфотоТурция повече не може да възпира мигрантския натиск, призна президентът Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган призна, че Турция повече не може да възпира мигрантския натиск

снимка Булфото

Турция повече не може да възпира мигрантския напън, призна президентът Реджеп Тайип Ердоган пред Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.

Притесненията в Турция нарастват заради възможен скок на мигрантите от Афганистан след изтеглянето на Съединени американски щати от тази страна след две десетилетия военно наличие и последвалия скок от офанзиви на талибаните. Талибаните възвърнаха контрола над страната и действаха бързо, с цел да запълнят вакуума във властта, оставен след отдръпването на Съединени американски щати. Управлението на талибаните обаче накара доста афганистанци да изоставен страната в боязън от гонене от страна на ислямистите.

Говорейки за задълбочаващата се рецесия в Афганистан, Ердоган упрекна Запада за налагането на решения, които пренебрегват действителността. „ За следващ път станахме очевидци по какъв начин в Афганистан решения, които пренебрегват действителността и се сблъскват със обществената тъкан на хората, в последна сметка се провалят. Афганистанският народ е заставен самичък да се сблъска с последствията от неустойчивостта, която продължава повече от 40 години “, сподели той и добави, че Турция ще продължи да прави всичко допустимо, с цел да помогне на афганистанския народ в миг на потребност.

Но Ердоган акцентира, че Турция няма да понесе отговорността за следващата миграционна вълна. „ Като страна, която е избавила човешкото достолепие в Сирия, ние нямаме нито средства, нито самообладание да се надигнем пред нова миграционна вълна “, сподели Ердоган. Отбелязвайки, че Турция приема повече от 1 милион бежанци в допълнение към сирийците, Ердоган сподели, че международните сили би трябвало да поемат личните си отговорности при решаването на мигрантската рецесия.

Властите настояват, че в Турция има 182 000 регистрирани афганистански мигранти и почти 120 000 нерегистрирани. По-рано Ердоган прикани европейските страни да поемат отговорност за всеки нов приток, предупреждавайки, че Турция няма желание да се трансформира в " складово помещение на Европа за предпазване на мигранти ".

Турция е разположила спомагателни подкрепления на източната си граница с Иран и се чака да бъдат приложени нови ограничения. Охраната на границите ще се поддържа от софтуерни системи. Както беше оповестено неотдавна, с цел да се подсигурява сигурността и сигурността на турско-иранската граница, по цялата споделена граница ще бъде построена 295-километрова стена. Турция е хазаин на близо 4 милиона бежанци - повече от всяка друга страна по света.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР